PLEIN-AIR aan de Mark, op zondag 21 augustus, van 13.00-17.00 uur, aan de Mark.
 
Met live werkende schilders, dichters en vogelaars in een schitterend natuurgebied, net voorbij de Duivelsbruglaan in het Markdal [Ginneken], in het Mariëndal en op het water en oevers van de Mark. Met dit jaar ook spiritualiteit/zingeving als een volwaardig onderdeel naast kunst, poëzie en natuurbeleving. Dichterlijk verpozen in het Markdal met Stiftdames en Penseelheren'.
 
Al vanaf de vroege Middeleeuwen behoorden veel van de landerijen in het Markdal ten zuiden van Breda tot de bezittingen van de Abdij van Thorn. Dit 'stift' kende vrije kloosterregels en werd bewoond door dames van hoge adel. Naast hun religieuze plichten wijdden de stiftdames zich aan wetenschap en literatuur. Zij musiceerden, tekenden en schilderden. Nu en dan verbleven ze aan het Hof van Breda en bezochten hun hoeves in het Markdal.
 
Geïnspireerd door het bijzondere natuurgebied en zijn rijke historie, nam Lilian Joosen zes jaar geleden het initiatief om in het Markdal een kunstmanifestatie te organiseren, waarbij schilders in de open lucht aan het werk te zien zouden zijn. Pien Storm van Leeuwen werd gevraagd een aantal dichters te vragen om te velde poëzie voor te dragen. Staatsbosbeheer en de West-Brabantse Vogelwerkgroep beloofden gidsen om belangstellenden in het natuurgebied rond te leiden.
 
De eerste Plein Air in 2006 was al direct een groot succes. Honderden bezoekers vonden hun weg naar het Markdal. Allengs raakten in de volgende jaren ook beeldhouwers, muzikanten, performers & vorig jaar ook een spiritueel-stilte-aanbod bij de manifestatie betrokken.
 
We starten om 11.00 uur met een kunstenaars-ontbijt in Zaal Vianden.
Om 12.30 uur vertrekken we in een kleurrijke optocht naar het Markdal, waar het publiek v.a. 13.00 uur welkom is.
 
In Zaal Vianden hangt het werk van de deelnemers van de Ginnekense Kunstroute en daar houden we ook de After-Sale tussen 17.30-19.30 uur, in de vorm van een afsluitende veiling/presentatie van het werk, rechtstreeks afkomstig uit het Markdal.
 
Duivelsbruglaan:
 
Stand West Brabantse Vogelwerkgroep
Stand organisatie Plein-Air met wervingskaarten en losse info deelnemers
 
Mariëndal:

 

   Tientallen schilders
   (waaronder Maud en
   Marlies), dichters en
   diverse performances
 
 
 
 


   Zie voor profiel deelnemers:
   www.pleinairbreda.nl

 

Ik hoop je 21 augustus vanaf 13.00 uur te ontmoeten tijdens de 6e Plein Air aan de Mark!

^ Naar boven