Segeren van Tilburg Interieurs,
 
gevestigd in het gezellige Bredase stadsdeel Ginneken, is dé plek bij uitstek voor een compleet aanbod van topdesign uit binnen- en buitenland, waarbij al jaren aan hedendaagse kunstenaars de gelegenheid wordt geboden hun werk daar te exposeren.
 
Galerie Segeren vierde in 2005 haar 25-jarig lustrum. De eigenaar, Kees Segeren, begon in april 1980, op 2de paasdag. De opzet van de galerie was uitgewerkt door Bertine Janse-Vorstenbosch, die zelf een galerie had aan de Prinsenkade, maar daarvoor geen hele dagen beschikbaar had. Gedurende ca 15 jaar heeft zij de contacten met kunstenaars gelegd en de exposities begeleid. Door tijdgebrek, haar man had een eigen bedrijf, heeft zij het galerie-werk vaarwel gezegd en heeft Lex van Buijtenen, nu al ruim 10 jaar, het stokje overgenomen.
 
Het bijzondere aan deze galerie is het samengaan van hedendaagse beeldende kunst en interieur-vormgeving.
De vader van Kees Segeren begon in 1934 op deze locatie met een typische zaak in ijzerwaren, huishoudelijke artikelen, speelgoed e.d., als een soort warenhuis. Het pand bleek later veel te klein en met het oog op de toekomst werd in 1957 alles afgebroken en het huidige pand gebouwd. De grootte van de zaak is nog steeds ruim 600 m2.
 
In 1976 overleed zijn vader en nam Kees de zaak over, waarin hij  jaren werkzaam was geweest. Segeren zag echter geen toekomst meer in die branche en had meer passie voor kunst, design en interieurs. Piet Donkers is al ruim 22 jaar bij hem in de zaak werkzaam.
 
Hun drijfveer is een goed aanbod op interieurgebied. Zij houden alle branche-ontwikkelingen zo goed mogelijk bij, gecombineerd met een verantwoord aanbod op kunstgebied. Dat laatste gebeurt in overleg met Lex van Buijtenen, zelf beeldend kunstenaar. Lex is vele jaren bestuurslid geweest bij de Bredase kunstenaarsvereniging BOA.
 
Galerie Segeren houdt ongeveer 8 tot 9 exposities per jaar, meest solo-tentoonstellingen. Het betreft overwegend schilderkunst. Enkele namen, die Segeren zo te binnen schieten: allereerst natuurlijk de eerste exposant Hans van Zummeren. Verder Joost Sicking, Jacq Slegers, Corrie van Heijst, Hans Greep, Ageeth Boermans, Kees Landa....
 
Plannen voor de naaste toekomst zijn de deelname aan de kunstroute 2006 op 10 en 11 juni a.s., Breda Photo, en een verdere uitbouw van hun meubelcollectie. Hun specialisten op interieurgebied, waaronder ook de jongste telg, Inge,  hebben aandacht voor uw wensen. Zij willen u helpen de juiste keuzes te maken. Daarom is het belangrijk dat u zich in een ontspannen omgeving kunt oriënteren en laten inspireren.
 
Parkeren kunt u achter de zaak, bereikbaar via Burgermeester Beenshof.
 
Segeren van Tilburg Interieurs / Galerie Segeren is iedere eerste zondag van de maand geopend van 12.00 - 17.00 uur.
 
Raadhuisstraat 8 - 10
4835 JB Breda
Tel: 076-5640434

 

Klik hier voor overzichtfoto's van de expositie

^ Naar boven